Weimaraner Verzorging

 

weimaraner hondVerzorging van de Weimaraner

Weimaraners hebben niet veel dagelijks onderhoud nodig. Weimaraner eigenaars hebben geen zware verantwoordelijkheid voor het vachtonderhoud. Een wekelijkse borstelbeurt is eigenlijk voldoende voor Weimaraners met kort haar; Weimaraners met langer haar zul je vaker moeten borstelen.

U zal uw Weimaraner vaker moeten borstelen als ze in de ruif periode zijn. Let op knopen en opgehoopt vuil in de gebieden rond de ogen, oren en tenen. Takken, doornen en andere vuildeeltjes kunnen gemakkelijk tussen uw Weimaraner zijn tenen blijven zitten als u veel tijd buiten doorbrengt. Dit kan problemen veroorzaken bij uw actieve Weimaraner en ontwikkelen tot irritaties en ontstekingen.
Ervoor zorgen dat de nagels niet te lang groeien is om dezelfde reden van cruciaal belang.

Wilt u graag een Weimaraner hond?

Ondanks dat een Weimaraner heel wat opvoeding nodig heeft en zijn energie kwijt moet kunnen, is het een zeer aan te bevelen hond. Hij heeft zoveel voordelen en doet het woord hondstrouw alle eer aan. Ook is hij heel vriendelijk en zacht wanneer goed opgevoed.

Een Weimaraner hond kopen of bezichtigen? Eén Adres! Onze hondenwinkel bevindt zich centraal in België te Boechout, provincie Antwerpen.
Wij staan u erg graag bij met advies, stel dus zonder aarzelen al uw vragen ter plekke of via mail of telefoon.

U kan ons bereiken op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Weimaraner

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter