Weimaraner Karakter

 

weimaraner hondKarakter van de Weimaraner

De Weimaraner wordt vaak gezien als een ras dat niet al te moeilijk te trainen is. Dat is echter een relatief woord, want frequente en goed geplande socialisatie is van cruciaal belang, vooral bij een intelligente werkhond als de Weimaraner.

Het is belangrijk om voldoende beweging, mentale uitdaging, en tijd en aandacht te krijgen. Weimaraners zijn intelligent, maar dat kan zowel in uw voordeel als in uw nadeel werken. Ze pikken dingen snel op, wat natuurlijk ook betekent dat ze “slecht gedrag” sneller zullen oppikken.

De intelligentie van uw hond kan hem ook een beetje eigenwijs maken en ervoor zorgen dat hij zich snel verveelt. U past een constructieve opvoedingsaanpak toe als u consequent blijft en goed gedrag beloont in plaats van slecht gedrag te bestraffen.
Dat is de beste manier voor een gehoorzame, actieve en gelukkige hond in huis te hebben.

Wilt u graag een Weimaraner hond?

Ondanks dat een Weimaraner heel wat opvoeding nodig heeft en zijn energie kwijt moet kunnen, is het een zeer aan te bevelen hond. Hij heeft zoveel voordelen en doet het woord hondstrouw alle eer aan. Ook is hij heel vriendelijk en zacht wanneer goed opgevoed.

Een Weimaraner hond kopen of bezichtigen? Eén Adres! Onze hondenwinkel bevindt zich centraal in België te Boechout, provincie Antwerpen.
Wij staan u erg graag bij met advies, stel dus zonder aarzelen al uw vragen ter plekke of via mail of telefoon.

U kan ons bereiken op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Weimaraner

 

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding