Persoonlijkheid van de Shiba Inu

De Shiba Inu, een kleine hond met een grote persoonlijkheid

Vossenstreken

De Shiba Inu is slim, levendig en elegant en kan goed met kinderen om. Uit afkeer voor een bevuild nest zal een pup al snel zindelijk worden. Zijn snelle leervermogen en elegantie zullen je doen versteld staan. Doordat hij echter zo slim is en een goed geheugen heeft, zal hij ook al snel leren om zijn baasje te slim af te zijn. De Shiba Inu heeft door zijn levendig karakter voldoende beweging en stimulering nodig. Anders gaat hij zich vervelen en dan kan de vernielzucht toeslaan. Een ander uitzonderlijk karakterkenmerk van de Shiba Inu is dat hij emoties perfect kan waarnemen, waardoor hij deze overneemt in zijn eigen gedrag.

Oefening baart kunst

Je laat je echter best niet te snel door zijn schattige, donzige uiterlijk verleiden. Zijn karakter moet bij je passen. Al kan de Shiba Inu honderduit van gezelligheid en aandacht genieten, toch heeft hij niet zozeer de neiging om zich aan mensen te binden. Soms is hij wat bazig en heeft hij moeite om het gezag van een mens of een andere hond te erkennen en te aanvaarden. Voor een Shiba Inu moet je als baasje dus sterk in je schoenen staan, of hij loopt zo over je heen.

Waker

De Shiba Inu laat niet zo vaak van zich horen, maar hij is wel een goede waker en kan al eens huilen. Hij zal voornamelijk enkel blaffen wanneer hij onraad ruikt of wanneer er iets ongewoons in of rond het huis gebeurt. Na zijn korte waarschuwing aan het adres van het baasje zal hij terug rustig worden.
Het is van belang om voldoende tijd te investeren in training en geduldig te zijn. Dit loont zeker de moeite: eens de Shiba Inu zijn baasje heeft erkend, zal hij ook zijn baasje gehoorzamen.

Lees meer over de Shiba Inu

Interesse in een Shiba Inu? Bekijk onze Shiba Inu pups!