De Shiba Inu sociaal maken tegenover andere honden

De Shiba Inu is een Japans hondenras. De honden staan erom bekend om koppig en onafhankelijk te zijn. Om die reden is het moeilijker om een Shiba Inu sociaal te maken dan een ander hondenras.

Eén van de belangrijkste dingen om te doen is zelf als baasje kalm blijven. Een Shiba Inu pikt gemakkelijk gemoedstoestanden op van de personen en honden dicht bij hem, en als je zelf gespannen en bang bent, zal je Shiba Inu dat voelen en zich anders gaan gedragen. Als je integendeel relaxter bent, zal hij dat ook voelen en zich beter gaan gedragen.

Begin klein en traag. Begin niet met je Shiba onmiddelijk bij hordes andere honden te introduceren: veel kans dat dat misgaat. Begin eerst met gewoon een paar keer rond te wandelen in je eigen omgeving. Laat je Shiba Inu gewend worden aan honden achter een hekken die naar hem blaffen, aan honden die ook buitengelaten worden.

Als dat goed gaat, kan je misschien eens naar een puppy training gaan, om te zien hoe het daar gaat. Je kan je hong ook aan andere honden laten wennen door hem eens samen met (slechts) één hond te laten spelen en te zorgen dat hij bij die ene hond zich all comfortabel voelt.

Als je bezig bent met je Shiba Inu sociaal te maken, moet je ook rekening houden met andere hondenbaasjes, die de ruwe manier van spelen van een Shiba Inu misschien niet kan appreciëren. Het is dan ook beter om uw hond uit de buurt van deze honden en mensen te houden, aangezien uw Shiba Inu de angst van die mensen zal voelen en waarschijnlijk nogal extreem zal reageren. Ook is het niet zo verstandig om hem met kleinere honden te laten spelen: de kleinere honden worden makkelijk overwelmd door een Shiba Inu.

Lees meer over de Shiba Inu

Interesse in een Shiba Inu? Bekijk onze Shiba Inu pups!