Tips voor Shiba Inu pups

Tips om om te gaan met een shiba inu pup

Zorg ervoor dat wanneer uw hond verveelt raakt, en een shiba inu pup raakt snel verveelt, dat u geen hem aandacht schenkt. Zodra uw hond dit merkt zal hij snel zijn focus ergens anders op richten. Wees geduldig met de pup en behandel hem met een gevoel voor humor. Daar komt u verder mee dan met agressiviteit of ergernissen.

Feiten en Mythen

Elke hond kan getraind worden om te gehoorzamen.

Dit is waar. De enige keer wanneer dit niet zou kunnen, is wanneer uw shiba inu pup gezondheidsproblemen heeft. Voor de rest zou er geen probleem moeten zijn.

Honden luisteren alleen slecht wanneer zij slecht opgevoed zijn

Dit is waar. Honden zijn niet gemeen of ongehoorzaam geboren, dat gebeurt alleen wanneer de mens niet goed communiceert. Wanneer de opvoeder niet aan de verlangens van de shiba inu pup voldoet, zal deze op zijn eigen manier proberen om hier aan te voldoen. Zorg er dus altijd voor dat u goed communiceert met uw shiba inu pup.

Methoden die werken bij beren, dolfijnen, tijgers en andere dieren werken niet bij honden omdat zij groepsdieren zijn.

Dit is niet waar. Honden zijn groepsdieren, maar mensen ook. Dominantie en gevechten zijn maar een klein deel van het leven van een hond. Gerichte trainingen zullen ook bij uw shiba inu pup werken.

Verkeerd gedrag kan verholpen worden door fysieke correcties

Dit is niet waar. Shiba inu pups zijn niet ongehoorzaam omdat zijn opvoeder dominant is maar omdat hij verkeerd reageert. Wanneer uw pup springt helpt het niet om hem weg te duwen
omdat het voor de hond alleen maar een teken is om weer te springen.

Het is dus vooral belangrijk om te onthouden dat een shiba inu pup anders leert en denkt dan een mens. Maar dat betekent niet dat het geen goede vrienden kunnen zijn.

Lees meer over de Shiba Inu

Interesse in een Shiba Inu? Bekijk onze Shiba Inu pups!