Spelen met de Shiba inu

Iedere hond heeft regelmatig beweging nodig om gezond te blijven en om zijn conditie op peil te houden. Dagelijks spelen met uw hond is daarom heel goed voor zijn ontwikkeling en het gezamenlijk contact. Een shiba inu pup heeft ‘speelgoed’ nodig waar u hem mee kunt uitdagen en waar hij zich op kan uitleven als u niet in de buurt bent. Al is het maar om te voorkomen dat hij aan uw schoenen begint te kragen.

Bij een shiba inu pup is het verstandig te stoppen met spelen zodra de pup aangeeft erg moe te zijn. Tot de leeftijd van 12 maanden zijn de botten en spieren nog volop in ontwikkeling en kan het ongunstig zijn om door te gaan met de activiteiten.
Een shiba inu is een intelligente hond die veel uitdaging nodig heeft. Probeer daarom de spellen regelmatig af te wisselen en neem tussendoor een korte pauze. Wanneer u met uw shiba inu gaat spelen let dan op de volgende punten; laat de hond niet tegen u aanspringen, en laat de hond geen speelgoed uit uw handen grijpen. De hond mag het speelgoed pas pakken nadat u hiervoor opdracht hebt gegeven.

Een shiba inu heeft een heel eigen karakter, en daarom behoort hij heel consequent te worden aangepakt, ook in het spel. Vooral in het begin zal dit erg moeilijk zijn, maar als u doorzet en volhoudt zult u hier veel profijt van hebben. Wanneer u zich op ‘nieuw’ terrein bevindt, houd de shiba inu dan aangelijnd tot het moment dat u er zeker van bent dat de hond de omgeving kent en uw aanwijzingen zal opvolgen. Wanneer een shiba inu erg eigenwijs is of ander vervelend gedrag laat zien tijdens het spel, stop dan meteen met spelen.

Lees meer over de Shiba Inu

Interesse in een Shiba Inu? Bekijk onze Shiba Inu pups!