Pomeriaan Voeding

 


dwergkeesje

Type voer

Verantwoorde voeding is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van uw puppy. Geef de Pomeriaan compleet vers vlees of kwaliteitsbrokken van een goed merk, speciaal samengesteld voor kleinere rassen. Dierenspeciaalzaken en uw dierenarts kunnen u adviseren. Van de wat ‘duurdere’ brokken hoeft je vaak veel minder te geven. Bovendien geven deze betere brokken vaak aanzienlijk minder ontlasting.

Voeding pups

Een jonge pup moet 4 maal per dag eten, ’s ochtends, ’s middags, na het avondeten en 2 uur voor het naar bed te gaan. Als uw Pomeriaan eens niet wilt eten, dan is dat niet erg. Je kan het eten later dan nog eens aanbieden en als de pup echt niet wil eten (bv: als hij nog moet wennen), kunt u hem iets lekkers geven, bijvoorbeeld een plakje kipfilet (naturel natuurlijk!) zodat de pup wel iets in zijn maag heeft.

Zorg ervoor dat je je pup niet overvoert; overgewicht schaadt de gezond van je Pomeriaan. Bovendien is overgewicht een grote belasting voor de rug en de belangrijke organen. In de zomer raakt een te dikke hond zijn hitte niet zo makkelijk kwijt. Kijk naar je pup; wanneer je de ribben en de tussenruimtes nog kunt voelen, maar de ribben niet kunt zien, is hij op een goed gewicht. Pups mogen uiteraard wat puppyvet hebben, zij moeten immers nog veel groeien!

Interesse in een Pomeriaan puppy?

Ben je op zoek naar een Pomeriaan? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Bekijk ook zeker en vast eens onze tips bij het kopen van een Pomeriaan.

Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies. Zoals onze naam het zegt hebben onze honden plezier. Kom kennis maken met onze lieve pomeriaantjes. Ons adres en openingsuren kan je hier terug vinden.

Meer over de Pomeriaan

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter