Pomeriaan Karakter

 


Pomeriaan pups zijn kleine hondjes, waardoor ze makkelijk te houden zijn. Ze zijn erg aanhankelijk, vooral naar hun baasje. Pomeriaan pups zijn dan ook zeer trouwe hondjes. Een Pomeriaan pup is vooral een goed gezelschapshondje, omdat deze erg intelligent is en uw stemming goed aanvult. De Pomeriaan pup staat dus voor je klaar in goede en slechte tijden.
Daarnaast zijn zij zeer oplettend en levendig.

pomeriaan

De Pomeriaan pups kunnen erg dominant worden. Een zeer strenge aanpak is dus nodig. Hij is bovendien erg leergierig, dus dingen aan en afleren is goed te doen.
Waar de Pomeriaan pups vooral dol op zijn is eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze soms iets van een laag tafeltje af zullen pakken als het baasje een bordje laat staan. De pup wordt dan ook snel te dik als er niet wordt opgepast.

Het is noodzakelijk om de Pomeriaan pup van kleins af aan bij andere honden te brengen, omdat deze vaak fel kunnen reageren tegen andere honden. Zolang ze bij andere honden worden gelaten tijdens het uitlaten, of misschien zelfs winkelen, is de Pomeriaan pup het liefste hondje.
Een belangrijk punt, wat zeker opgemerkt moet worden, is dat de Pomeriaan pup geen jachtinstinct heeft en dus tijdens het wandelen in het bos of langs een veld niet weg zal rennen, omdat hij iets heeft opgespoord. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een haas tegen komt.

Een Pomeriaan pup heeft een dikke vacht. Hierdoor ligt hij niet graag in een mand, maar heeft zijn voorkeur voor een stenen of houten vloer.
Ook is de pup een uitstekende waakhond. Hij blaft als er iemand aan de deur komt, waardoor iedereen in huis alert is. Een blaf om inbrekers af te schrikken heeft deze pup niet, maar het geeft wel een gevoel van veiligheid. Dat neemt niet weg dat de Pomeriaan soms vergeet waarvoor hij aan het blaffen was. Soms al als het “gevaar” nog niet geweken is. Dit is iets wat goed is af te leren, waardoor onnodig geblaf vermeden wordt.

Kortom: Het is een hondje die door veel aandacht en opvoeding een geweldig gezelschapshondje wordt voor jong en oud.

Interesse in een Pomeriaan puppy?

Ben je op zoek naar een Pomeriaan? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Bekijk ook zeker en vast eens onze tips bij het kopen van een Pomeriaan.

Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies. Zoals onze naam het zegt hebben onze honden plezier. Kom kennis maken met onze lieve pomeriaantjes. Ons adres en openingsuren kan je hier terug vinden.

Meer over de Pomeriaan

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding