Pomeriaan Verzorging

 


dwergkeesjeDe verzorging van je Pomeriaan begint meestal bij het onderhouden van zijn vacht. De Pomeriaan bevat zowel een dikke boven- als ondervacht die bestaat uit lange, zachte haren.

Belangrijk is dan om zijn vacht meermaals per dag te borstelen zodat zijn vacht er mooi blijft uitzien, Wanneer de Pomeriaan hieraan zal wennen, zal hij/zij dit leuk vinden aangezien hij niets leuker vindt dan gemasseerd te worden door zijn eigen baasje. De band tussen het baasje en de Pomeriaan zal sterker worden dan voordien.

Hoe onderhoud je de vacht van je Pomeriaan?

Het beste is om je Pomeriaan met een kam heel voorzichtig en volledig (vergeet zijn poten niet) te kammen. Nadien borstel je je Pomeriaan goed, zodat de vacht van de Pomeriaan zachter zal worden en sneller zal gaan groeien. Naast de vacht stimuleer je ook de huid en bloedsomloop van je hond. Het borstelen beschermt je hond ook tegen kleine vervelende beestjes zoals parasieten.

Terwijl je bezig ben met borstelen, kan je ook zijn ogen controleren, als deze rood of ontstoken zijn en je hond zichzelf veel begint te krabben en als er vocht in de ooghoeken van je hond zit, is het best om een dierenarts te contacteren, het zou immers kunnen dat je hond een oogafwijking heeft, ook al komt dit niet vaak voor bij dit soort ras.

Een ander voordeel is dat wanneer je je Pomeriaan regelmatig borstelt, je hem niet te veel hoeft te wassen. Het wassen van je hond zorgt ervoor dat zijn vacht te zacht wordt en een pomeriaan heeft best een dikke vacht.

Wil je je Pomeriaan toch een wasbeurt wenst te geven, dan was je hem best met een goede hondenzeep en droog je hem volledig af. Let er op dat hij helemaal droog is voordat hij weer naar buiten gaat.

Scheren van de vacht van je hond is niet aangeraden, zeker niet tijdens de zomer. Hij verliest dan vacht die zijn huid dient te beschermen bij warm weer. De vacht dient namelijk niet alleen voor het warm houden maar isoleert ook tegen de warmte.

Als je met je Pomeriaan uit wandelen wilt gaan; dan laat je hem best vrij rond lopen zonder hem een halsband om te doen. Uiteraard enkel wanneer hij vriendelijk is tegen andere honden (rassen) en mensen. Doe je hem toch een halsband om, span deze dan niet te sterk aan want dat kan zijn vacht beschadigen.

Pomeriaan met haaruitval: wat nu?

Als je opmerkt dat het haar van je Pomeriaan gaat uitvallen, borstel dan vaker dan voordien. Dit is beter voor zowel de Pomeriaan als het baasje aangezien er minder vacht zal terechtkomen op je tapijt of kleding. Dit bespaart je extra kuiswerk om je huis schoon te houden.

Interesse in een Pomeriaan puppy?

Ben je op zoek naar een Pomeriaan? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Bekijk ook zeker en vast eens onze tips bij het kopen van een Pomeriaan.

Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies. Zoals onze naam het zegt hebben onze honden plezier. Kom kennis maken met onze lieve pomeriaantjes. Ons adres en openingsuren kan je hier terug vinden.

Meer over de Pomeriaan

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter